Waarom de handgemaakte sieraden van Afri Boutique een goed idee zijn

handgemaakte armband

Wat zijn de voordelen van handgemaakte sieraden? Waarom is de aankoop een meerwaarde voor je garderobe en waarom zou je kopen bij AfriBoutique? In dit artikel geven we je 5 redenen.

1. Handgemaakte sieraden zijn uniek en persoonlijk

Schoonheid reikt verder dan het oog kan zien. Afri Boutique verbindt culturen, eeuwenoude ambachten en vakmanschap met een voorliefde voor esthetiek. Onze handgemaakte sieraden zijn op traditionele wijze vervaardigd van natuurlijke materialen. Alle sieraden zijn met de hand gemaakt. Dat maakt ieder product uniek in zijn soort en geeft elke armband en ketting zijn eigen karakter en uitstraling.

2. Met deze handgemaakte sieraden ondersteun je de San

De San, ook wel bekend als de bosjesmannen, bushmen, Khoisan, ju/oansi of !kung, zijn de eerste inwoners van Zuidelijk Afrika. Op meer dan 15.000 plekken vind je hun rotsschilderingen van soms wel 30.000 jaar oud. Deze groep jager-verzamelaars heeft een rijke cultuur en unieke kennis: ze weten met bijzonder weinig middelen te overleven in de overweldigende hitte van de woestijn. De afgelopen 350 jaar zijn de San ernstig onderdrukt en verdreven naar afgelegen locaties in Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe. Met de aanschaf van een armband of ketting steun je de San in hun levensonderhoud en draag je bij aan de lokale economie. Zo kan deze gemarginaliseerde gemeenschap bouwen aan een betere toekomst.

3. De sieraden zijn vervaardigd door ambacht en vakmanschap

De handgemaakte sieraden van AfriBoutique worden gemaakt door ware ambachtslieden. De benodigde kennis en vaardigheden worden doorgegeven van generatie op generatie. Wist je dat het maken van een handgemaakte ketting wel een dag kan duren? Het proces om deze sieraden te maken is namelijk behoorlijk uitgebreid. Dat brengt ons direct op het volgende punt.

4. De sieraden zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal

Onze handgemaakte sieraden hebben hun authentieke uitstraling te danken aan een natuurlijk materiaal: struisvogeleieren. Het arbeidsproces dat daarbij hoort is intensief en uitdagend. Allereerst worden de schalen verzameld op een struisvogelfarm. Vervolgens moeten de kralen worden vervaardigd. Het maken van de kralen is een waar ambacht, dat specifieke kennis en vaardigheden vereist. De kralen worden met een steen in vorm geslagen; waarna het rijgen begint. Al met al een uitgebreid proces, dat afhankelijk van het product en de vaardigheden van de ambachtsman zomaar een dag in beslag kan nemen.

5. De kralen hebben een bijzondere symboliek

De kleuren en kralen hebben bovendien hun eigen symboliek binnen de San-cultuur. Deze groep jager-verzamelaars overleefden in de woestijn op water, opgeslagen in struisvogeleieren. Zodoende zouden de kralen gemaakt van deze eierschalen geluk brengen.

Kun je wel wat geluk gebruiken? Wil je, met het dragen van onze handgemaakte sieraden, bijdragen aan een betere wereld en een statement maken met je persoonlijke stijl? Maak dan een bewuste keuze voor duurzaamheid en kwaliteit en shop direct.

Bekijk alle handgemaakte sieraden:

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hap! Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid.