Afrikaans interieur

Marrakech interieur. Foto: Moussa Idrissi

Een Afrikaans interieur, wie wil dat nu niet? Licht, strak en warm zijn de toverwoorden, waarbij menig interieur liefhebber een lach op zijn gezicht krijgt. Maar: hoe creëer je zo’n elegante inrichting? Afri Boutique geeft tips. 

Wat hoort bij de Afrikaanse stijl? 

First things first. Het typische interieur van een riad in Marrakech is niet te vergelijken met een modern Kaaps design. Waar de één de kleuren gerust doorvoert in wanden, plafond en vloer en zo de bezoeker onderdompelt in een intiem sfeertje van duizend-en-één-nacht; is de ander weliswaar onverschrokken met kleurrijke accenten, maar voert een robuuste uitstraling een rustige boventoon. Een modern Zuid-Afrikaans interieur herbergt dan ook opvallend veel overeenkomsten met de lucht, licht en ruimte van de Scandinavische woonstijl.

Wat we proberen te zeggen: er is eigenlijk niet zoiets als één ‘Afrikaanse stijl’. Het continent is een bodemloze inspiratiebron aan kleuren, patronen en materialen. Of je nu streeft naar een eclectisch interieur óf juist een strakke en lichte inrichting met warme nuances. 

Modern Afrikaans interieur: kleur bekennen en materiaal kiezen

Van de warm rode aarde in Kenia tot de frisse, groene kleuren van het tropisch regenwoud in Rwanda: het Afrikaanse kleurenpalet is adembenemend. Ga je voor een modern Afrikaans interieur, dan zijn aardse tinten een belangrijke toevoeging. Ruwe, houten meubels, gevlochten rieten manden en zachte wandkleden geven een warme dynamiek. Dierenvellen en etnische patronen kunnen, afhankelijk van je voorkeur, een fijne onderbreking zijn als het interieur nog te koud voelt. 

Afrikaanse interieur winkel

Afri Boutique brengt je het beste vanuit het hele werelddeel: kroonluchters uit Malawi, rieten manden uit Ghana en prachtige vloerkleden van pure wol uit Namibië. Welke woonstijl je ook wenst, de Afrikaanse woonitems uit onze winkel maken je interieur af. Elk product is op traditionele wijze met de hand gemaakt van natuurlijke materialen. Dat maakt jouw aankoop een unieke investering. 

Header Foto: Moussa Idrissi

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hap! Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid.