Wat zijn de interieur trends van 2023?

Ga je voor een volledige make-over van het interieur of zijn de lentekriebels aanleiding voor een paar touch-ups? Laat je inspireren met de nieuwste interieur trends van 2023. AfriBoutique zet een aantal opvallende woontrends op een rijtje. Komt’ie:

1. Knalkleuren en rustgevende tinten

De interieur kleuren van 2023 hebben een opvallende tweedeling: enerzijds zijn knallende kleuren als de Viva Magenta helemaal in, anderzijds blijven natuurlijke tinten als zachte grijsgroen en blauw kleur onverminderd populair. Ook warme aardetinten als terracotta, oker en roestbruin zijn geliefd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ga jij voor knalkleuren of aardetinten? Foto’s: Alejandra Montenegro (links) & Memin Bililr (rechts)

2. Natuurlijke materialen

Genoemde kleuren als terracotta, oker en grijsgroen creëren een gezellige en uitnodigende sfeer in huis en passen perfect bij natuurlijke materialen zoals hout en steen. Dat komt goed uit, want ook die materialen zijn in trek – wat weer helemaal in de in de volgende trend past:

3. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in het maatschappelijk debat en dat zien we terug in het interieurontwerp. Het arbeidsproces en het gebruik van duurzame materialen krijgt meer focus – en daar worden we als AfriBoutique heel blij van! Bekijk onze duurzame woondecoratie of ga eens langs de kringloop en geef tweedehands meubels een heel nieuw leven.

Haal de natuur in huis. Foto: Carlos Diaz

4. Groen moet je doen

De trend van dit jaar? We halen het groen in huis, wat qua kleurenpalet weer aansluit bij bovenstaande interieurkleuren en materialen. Met groen bedoelen we: extreem grote planten. Denk aan een mega-bananenplant of een Strelitzia XL. Bijkomend voordeel? Planten hebben een positief effect op de luchtkwaliteit.

5. Geverfde plafonds

Voor een geslaagd interieur moet je soms dappere beslissingen maken. Dat geldt niet alleen qua kleurkeuze. Kies je voor een felle trendkleur als Viva Magenta? Smeer hem dan niet alleen op de muur, maar pak het plafond mee. Geverfde plafonds zijn hartstikke in! Dat past weer helemaal bij de opkomende, maximalistische woonstijl, waarin statement pieces, stoere kleuren en abstracte vormen de boventoon voeren.

6. Minimalisme

Tegelijkertijd blijft de minimalistische Japandi-woonstijl ook in de zomer en het najaar van 2023 populair. Neutrale kleuren, natuurlijke materialen en een weloverwogen selectie van organische vormen: dat is iets waar het Afrikaanse interieur perfect op aansluit.

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hap! Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid.